Personvernerklæring

Personvern og informasjonskapsler

I Fjellfolkets Hus personvernerklæring kan du lese mer om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger via www.fjellfolketshus.no

Når du brukerfjellfolketshus.no samler vi inn opplysninger om hvordan du bruker nettstedet vårt, som skal hjelpe oss med å forbedre innholdet på våre nettsider. 

Nettbasert behandling av personopplysninger på fjellfolketshus.no
Behandlingsansvar

Fjellfolkets Hus er behandlingsansvarlig. Det betyr at Fjellfolkets Hus er ansvarlig for bruken av personopplysninger som samles inn når du som bruker besøker fjellfolketshus.no, Vår bruk av personopplysninger skal skje i tråd med personopplysningsloven.

Fjellfolkets Hus kontaktinformasjon:

Fjellfolkets Hus

Hattfjelldalsvollen 1

8690 Hattfjelldal

Telefon: 484 04 993

E-post: post@fjellfolektshus.no

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Opplysninger om hvordan du bruker www.fjellfolketshus.no anses også som personopplysninger, så lenge de kan knyttes til deg som enkeltperson.

Rettigheter

Alle som spør, har krav på grunnleggende informasjon om behandlingen av personopplysninger i en virksomhet. Denne personvernerklæringen gir deg slik grunnleggende informasjon om bruken av personopplysninger i www.fjellfolketshus.no

Hvilken informasjon samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger som du selv oppgir til oss, og enkelte opplysninger om hvordan du bruker www.fjellfolketshus.no

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics til å produsere statistikk ved å innhente IP- adressen til din og andre brukeres dataenheter. Gjennom registrering av IP-adressen lagrer verktøyet informasjon om hvilke sider du som bruker besøker og hvor lenge du er inne på disse. Det registreres også hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere brukeren benytter.

Vi bruker Hotjar for å bedre forstå brukernes behov og for å optimalisere denne tjenesten og opplevelsen. Hotjar er en teknologitjeneste som hjelper oss med å bedre forstå brukernes opplevelse (f.eks. Hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke lenker de velger. å klikke, hva brukerne gjør og ikke liker osv.), og dette gjør det mulig for oss å bygge og vedlikeholde tjenesten vår med tilbakemeldinger fra brukerne. Hotjar bruker informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn data om brukernes oppførsel og deres enheter. Dette inkluderer en enhetens IP-adresse (behandlet under økten og lagret i en avidentifisert form), enhetens skjermstørrelse, enhetstype (unike enhetsidentifikatorer), nettleserinformasjon, geografisk plassering (bare land) og det foretrukne språket som brukes til å vise nettstedet vårt. Hotjar lagrer denne informasjonen på våre vegne i en pseudonymisert brukerprofil. Hotjar er kontraktmessig forbudt å selge noen av dataene som er samlet inn på våre vegne.

For mer informasjon, se «about Hotjar» på supportsiden for Hotjar.

Hva brukes informasjonen til og hvor lenge lagres den?
Nettstatistikk

Fjellfolkets Hus registrerer og analyserer opplysninger gjennom Google Analytics for å forstå hvilket behov for informasjon brukerne av www.fjellfolketshus.no har. Google Analytics analyserer opplysninger om bruken av nettstedet, analyserer disse og lager statistikk for at www.fjellfolketshus.no skal kunne forbedre og videreutvikle nettstedet.

IP-adressen som samles inn med Google Analytics behandles i avidentifisert form og anonymiseres etter kort tid. IP-adressen din anonymiseres før den overføres til Googles servere i USA, slik at de ikke kan identifisere deg som enkeltbruker.

Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)

Ved å bruke www.fjellfolketshus.no samtykker du til at vi lagrer informasjonskapsler lokalt i din nettleser.

Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å slette informasjonskapsler i ulike nettlesere og begrense lagringen av besøksdata. Den nøyaktige fremgangsmåten avhenger av enheten din og hvilken nettleser du bruker.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at dette imidlertid kan føre til at www.fjellfolketshus.no ikke vil fungere optimalt. De samme innstillingene lar deg vanligvis velge hvilke nettsteder du tillater informasjonskapsler fra, inkludert tredjeparter som er tilknyttet nettsidene. Du kan også be om å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. 

Du kan reservere deg mot at dine besøk registreres i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren din. Dette gjør du ved å laste ned Opt-out Browser Add-on.

Kontakt

Hattfjelldalsvollen 1, 8690 Hattfjelldal
+47 48 40 49 93
post@fjellfolketshus.no